marion manders in auto met duim omhoog

Zie jij het grote voordeel van Skype?

Als ondernemer is het soms lastig als je afspraken moet verzetten. Het kan je een klant kosten of een cursist van jouw een slechte dag bezorgen. En daarvoor ben je geen ondernemer geworden. Zeker niet als je veel online wilt werken omdat dat je veel vrijheid geeft. En de vrijheid zit hem juist in het gaan en staan waar je wilt.

 

Hoe je skype toepast om geen afspraak te missen als je onderweg bent

Ik was met mijn man onderweg naar huis nadat we een paar dagen een andere locatie hadden verkozen boven ons thuisadres om te genieten en te werken. We waren lekker aan zee geweest en ik wist dat ik een coachings afspraak had staan en dat ik op dat tijdstip waarschijnlijk nog niet thuis zou zijn. En inderdaad hielden files ons tegen. In zo’n geval moet je creatief zijn. Maar heb je eigenlijk een keus als ondernemer? Het antwoord is ja. Je hebt altijd een keus. Je kunt de afspraak verzetten met alle gevolgen van dien. Maar je kunt er ook voor kiezen om een mobiele online mogelijkheid te benutten. In mijn geval was dat Skype. Het is heel eenvoudig om de mobiele app te downloaden en met de gegevens waarmee je ook thuis inlogt de app te openen. Aangezien ik de bijrijder was kon ik tijdens het rijden het gesprek doen en als ik alleen was geweest dan was ik even gestopt langs de weg of bij de lobby van een hotel waar ik in alle rust mijn gesprek had kunnen doen.

 

Wat zijn dan de voordelen van skype

Hier een paar tips waaruit je de voordelen kunt halen van deze online tool die zorgt dat jij tevreden klanten houdt.

 

  1. Gratis in gebruik
  2. Zowel vanaf een vaste computer als via een app te gebruiken. Dus ook als je onderweg bent
  3. Je kunt met meerdere mensen tegelijk skypen voor bijvoorbeeld een vergadering of mastermind
  4. Een heel waardevol onderdeel vind ik het scherm delen waardoor de ander(en) mee kan kijken op jouw scherm of andersom
  5. Binnen het programma kun je met elkaar chatten en bestanden delen

 

En of je nu op het strand van Nice ligt, onder een palmboom op Bali of in Nederland op je balkonnetje zit, met skype kun je altijd en overal met iedereen contact maken. Dus je zult begrijpen dat ik Skype een zeer waardevol programma vind en voor iedereen toepasbaar. Zéker voor de online ondernemer.

Marion