Met een autoresponder heb je meer tijd voor je kinderen

Wil jij vrijheid creëren in en rondom jouw bedrijf dan is het toepassen van online tools niet weg te denken. Een van deze tools is een autoresponder oftewel een geautomatiseerd e-mailsysteem.  Het woord autoresponder zegt het al. Er wordt automatisch gereageerd en in dit geval is dat via de weg van de e-mails. Je kent de invulvelden in een website wel. Je vind iets interessant, een ebook of bijvoorbeeld een gratis webinar waar je aan deel wilt nemen. Je laat je naam en e-mailadres achter maar waar gaat die informatie nou naar toe? Deze gaan dus allemaal naar een e-mailsysteem oftewel een autoresponder. De gegevens worden hier opgevangen en jij krijgt je opgevraagde informatie.

Maar stel dat jij zelf de ondernemer bent en jij ziet aan de achterkant deze e-mailadressen binnenkomen. Dan heb jij vervolgens de mogelijkheid om jouw klanten te voorzien van hun gewenste e-book of de link naar jouw webinar. En misschien wil je ze eerst ook nog een herinnering sturen zodat ze het webinar niet vergeten. Als de klant tevens toestemming geeft dat ze jouw nieuwsbrief wil ontvangen dan heb je als ondernemer de gelegenheid om een band met je klant op te bouwen. Je kunt de nieuwste blog aankondigen of je nieuwste product onder de aandacht brengen. En dan zit je op het spoor van email marketing.

Is E-marketing dood?

Er word wel eens gezegd dat email marketing dood is omdat mensen hun e-mails niet meer openen, maar zolang de grootste internet marketeers nieuwsbrieven blijven versturen geloof ik dat niet. En het maakt mij eigenlijk ook niets uit. Waarom niet? E-mails versturen is een van je marketing tools. En deze tools gebruik je allemaal door elkaar heen.

Een video, een blog, een nieuwsbrief of een visual, het kan allemaal over hetzelfde onderwerp gaan. Hoe vaker jouw klanten dat onderwerp tegenkomen hoe meer herkenning ze zullen hebben in combinatie met jou. Dus het is de kunst om er handigheid in te krijgen en al jouw tools te gaan combineren.

Kortom een invulveld oftewel een optin formulier op je website is een must. Je laat heel veel liggen als je hier niet mee werkt want het is een zeer waardevolle tool.

Maar het verhaal van de autoresponder gaat helemaal niet over techniek maar over wat het jou kan brengen op het gebied van vrijheid. En die creëer je zelf.  Als je dit systeem goed geautomatiseerd hebt kun jij op vakantie terwijl jouw bedrijf gewoon berichten blijft uitsturen alsof je nog steeds aan het werk bent. Je hebt de unieke mogelijkheid om een aantal berichten klaar te zetten en deze te plannen en uit te sturen wanneer jij wilt. Dus ook terwijl jij heerlijk rondreist of met je kinderen aan het strand ligt. Stel je voor wat een rust dat geeft. En je hebt geen berg werk liggen als je terug komt omdat je niet achterloopt als je terugkomt.

Maar eerlijk is eerlijk.

Het installeren is niet ieders hobby

In mijn programma “Maak jouw eigen programma“gaan we hier veel dieper op in.

Je hebt bij autoresponders wel iets om uit te kiezen. Daarbij heb je gratis en betaalde systemen tot systemen met een shop inclusief betaaloptie die al is ingebouwd.

Een aantal bekende voorbeelden zijn:

·         Aweber

·         Mailchimp

·         Active Campaign

·         Mailblue (Nederlandse versie van AC)

·         Autorespond met ingebouwde shop en betaaloptie.

 

Je zult begrijpen dat ze duurder worden naarmate de opties. Bekijk voor jezelf wat jouw doel is en wat je precies verwacht van een autoresponder.

Hieronder vind je 4 tips om na te gaan waar je naar op zoek bent.

  • Wil je af en toe alleen handmatig een email versturen dan voldoet een gratis versie prima maar als professional wil je snel meer.
  • Wil je de emails kunnen plannen en vind je je huisstijl belangrijk? denk dan aan een betaalde versie
  • Wil je een webinar geven en de inschrijvers automatisch opvangen in een e-maillijst?
  • Wil je een product verkopen, daarbij een betaalsysteem en een koppeling naar je e-maillijst?

 

Kom je er niet uit dan kan ik je helpen.

Kijk op mijn pagina Virtual Assistent

 

Veel Liefs,
Marion