HELP! Er komt zoveel op mij af

Daar zit je dan achter je laptop. Lekker aan het werk om aan je business te werken. Ik weet soms niet waar ik moet kijken want ik moet zoveel verschillende dingen doen! Voelt dat voor jou ook soms zo? Als ondernemer denk je aan heel veel dingen te moeten voldoen en dan komt er vanzelf een moment dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe ga je daar dan mee om?

Warboel in je hoofd

Je hebt besloten om je bedrijf te bouwen rondom jouw gewenste lifestyle. Dat betekent dat er werk te doen is want ook in dit geval komt het je niet aanwaaien. Zeker als je je business opbouwt naast een loondienstbaan. En dan komt ook het moment dat je overloopt. Website bouwen, Social media bijhouden, Blogteksten schrijven, nieuwe tools leren en je wilt misschien ook nog wel een eigen programma schrijven. Wat je ook doet, je hebt veel te doen. Dat kan ik niet ontkennen. Maar wat is de beste manier om daar mee om te gaan.

Voor iedereen heeft een dag slechts 24 uur. Of je nu de president van de VS bent of je zorgt thuis voor je kinderen. Iedereen heeft een dagritme en als daar de bouw van een bedrijf bij komt word alles vanzelf strakker in de planning. Maar geen nood, het hoort erbij.

Ik zal je een paar tips geven hoe je daar mee om kunt gaan. Ik blijf het zeggen. Als jouw WAAROM duidelijk genoeg is komt het niet op een paar dagen, weken of zelfs maanden. Dan is jouw drive zo sterk dat je er best een tijd over wilt doen omdat jij weet waarvoor je het doet. En als je doet wat bij jou past voelt het nooit als “werken”

 

10 TIPS om de warboel te stoppen

1.      Breng jouw huidige dag in kaart

2.      Schrijf een hoofddoel uit op de lange termijn en een op de korte termijn

3.      Zet jouw bedrijfstaken om deze doelen te bereiken in grove lijnen uit

4.      Geef deze bedrijfstaken prioriteit en werk een weekplanning uit

5.      Kijk nu waar er ruimte is in jouw dag en wat je kunt doen om taken in te korten of te schrappen die overbodig zijn. Desnoods sta je een uur eerder op en werk je elke avond een uurtje. (Je neemt de eerste trede van de trap zonder de hele trap te zien)

6.      Sluit alle social media en email af tenzij je het nodig hebt om in te werken

7.      Richt je op 1 social media platform en word daar eerst goed in voordat je naar een andere gaat

8.      Zoek een goede coach die je stap voor stap leert wat belangrijk is zodat je niet alles tegelijk doet.

9.      Houd je aan je planning en FOCUS. Alleen dan kun je in beperkte tijd stappen zetten

10.  Als je de financiële middelen hebt, besteed dan zoveel mogelijk uit. Neem bijvoorbeeld een VA in de arm.

 

NEEM KORTE 15 minuten PAUZES!

Juist als je denkt dat je daar geen tijd voor hebt.

 

In 15 minuten kun je bijvoorbeeld gewoon niets doen, mediteren, koffie drinken met je partner, wandelen met de hond. Je komt even tot rust waardoor je weer fris verder kunt.

En verder is het belangrijk om te genieten van wat je doet. Want je hebt immers gekozen voor iets wat je het allerliefste doet toch?

 

Marion